Friday 8 April 2011

Teh dan Kanser

 
Teh meningkatkan aktiviti antioksidan di dalam darah, membantu mengelakkan sakit jantung dan kanser. Di negara Jepun dan China, mereka mempercayai bahawa meminum teh bersama hidangan dapat mengurangkan risiko penyakit kanser. Teh juga berupaya menyerang bakteria yang boleh menyebabkan penyakit gusi selain memperkuatkannya.
Teh juga mempergiatkan enzim sistem “detoxification” di dalam limpa, membantu menyingkirkan bahan-bahan kimia yang tidak dikehendaki oleh tubuh serta membantu melindungi arteri. Ia juga berupaya untuk menghalang darah beku dan juga mengurangkan risiko serangan stroke.
so,...pasni kne mnum teh bebyk k...
 

3 comments:

  1. sbb 2 suke mnum air teh..biar org ckp cm org tua pn

    ReplyDelete
  2. bkn ke har ni mcm org tua dh...hahaha so byk2 mnum i tea yea :)

    ReplyDelete
  3. aku ngah minum teh nih...hahahahaha xde kanser la aku pasni kui3

    ReplyDelete